iconwebwalk

Aan de slag met
Webwalk

De Webwalk kan worden gebruikt als tutorial voor de software en online toepassingen die tijdens het project worden gebruikt. Op een eenvoudige manier worden zo de basisprincipes stap voor stap aan de leerlingen uitgelegd. Omdat de tool altijd zichtbaar is boven iedere andere applicatie op de computer kunnen instructies worden geïllustreerd en direct worden opgevolgd. Digital Playground werkt al vele jaren met een dergelijke tutorial in de mediaworkshops voor het voortgezet onderwijs.

Installeren en inloggen

Het installeren van de Webwalk gaat in twee korte stappen. Als u op een schoolcomputer werkt zou het kunnen dat dit niet werkt zonder tussenkomst van de ICT-coördinator. Neem bij problemen daarom eerst contact met hem of haar op en dan pas met ons. Wij zijn bereikbaar voor technische ondersteuning op help@webwalk.nl of via Twitter @DP_NL en via telefoon 010-4126031 (tussen 9:00 en 17:00 uur).

 

Stap 1

Installeer eerst Adobe Air. Dit programma is de ‘motor’ waarop de Webwalk draait. Mogelijk heeft u dit programma al, maar het kan geen kwaad de laatste versie te installeren. Air is te installeren vanaf deze pagina. Klik daar op de gele knop “Download now”. De installatiefile wordt nu opgeslagen op uw computer. Open deze file en start de installatie. Dit gaat normaal gesproken heel snel.

Stap 2

Nu gaan we de Webwalk installeren. Klik op deze link om het installatiebestand te downloaden. Na het downloaden voert u het bestand uit (dubbelklikken) om de installatie te starten.

 

Na installatie

Enkele Webwalks staan ‘open’ als voorbeeld. Deze kan iedereen doorlopen om te zien hoe het werkt. Leerlingen die een workshop volgen bij Digital Playground krijgen groepscodes waarmee zij andere Webwalks kunnen starten.