iconprivacy_home

Veilig met media
lesmateriaal

Veilig om kunnen gaan met media is een van de basisvaardigheden die elke leerling zou moeten bezitten.  Social media zijn leuk en handig, maar welke risico’s zijn er aan verbonden? En welk wachtwoord kun je eigenlijk het beste gebruiken om je gegevens te beveiligen?

Aan de hand van twee lessen met voorbeelden, bronnen en discussie introduceren we het onderwerp. Wat weten de leerlingen al? En wat voor tips en tricks kunnen we ze nog meegeven? Na de twee interactieve theorielessen gaan leerlingen aan de slag met de praktische opdracht; een fotostrip  waarin een situatie rondom veilig internet wordt verbeeld. Deze strip heeft als doel om andere leerlingen te informeren over veilige en minder veilige situaties.

Hieronder vind je de les opzet, de Prezi waarmee je de les kunt geven en aanvullende bronnen. Heb je zelf interessante bronnen bij het onderwerp? Deel ze dan op het Platform!

Te downloaden materialenModule 1:
Beveiliging en online privacy


icon_media
Video bij de moduleBronnen bij de module

Prezi: Veilig met media

In de Prezi behorende bij de module Veilig met media vind je verschillende bronnen, voorbeelden en filmpjes om je lessen mee te geven. Voor de vier lessen in de module heb je maar één Prezi nodig! Zowel de theorie als de uitleg van de bewerkingsprogramma’s worden erin uitgelegd. De Prezi is gericht op de leerlingen en is dus direct in te zetten in de les.

Stap voor stap een prezi maken

Maak je liever je eigen Prezi?  Natuurlijk ben je vrij hier je eigen invulling aan te geven met gebruik van je eigen bronnen. Of misschien wil je iets toevoegen aan de bestaande presentatie door hem te kopiëren en te editen. Je kunt gebruik maken van de bronnen uit de modules die wij los op de website hebben geplaatst onder bronnen. Tip: kijk ook eens bij Platform. Hier hebben andere docenten hun relevante bronnen toegevoegd. Uit ervaring blijkt dat sommige docenten ook bij het maken van een Prezi wat hulp bij kunnen gebruiken. Daarom leggen we je graag uit hoe je stap voor stap je eigen Prezi kunt maken.

Naar de uitleg