iconseks_home

Seksualiteit en media
lesmateriaal

Sexting is in! Het zenden van pikante berichten naar elkaar en verliefd worden op het internet is spannend, maar is het ook verstandig? In de module seksualiteit en internet leren jongeren dat het normaal en gezond is je seksualiteit te ontdekken, maar dat contact en communicatie via het internet anders is dan in ‘real life’. Ze maken kennis met do’s and dont’s, loverboys, relaties via het internet en het melden van online misbruik.

Heb je zelf nog interessante bronnen bij het onderwerp? Deel ze dan op het platform!

 

Te downloaden materialen

icon_pdf

Module 3: Seksualiteit en Media

image-800x800

10 gouden regels
voor tijdens de les

Bronnen bij
de module

Prezi: Seksualiteit en media

In de Prezi behorende bij de module Seksualiteit en media vind je verschillende bronnen, voorbeelden en filmpjes om je lessen mee te geven. Voor de vier lessen in de module heb je maar één Prezi nodig! Zowel de theorie als de uitleg van de bewerkingsprogramma’s worden erin uitgelegd. De Prezi is gericht op de leerlingen en is dus direct in te zetten in de les.

 

Stap voor stap een prezi maken

Maak je liever je eigen Prezi?  Natuurlijk ben je vrij hier je eigen invulling aan te geven met gebruik van je eigen bronnen. Of misschien wil je iets toevoegen aan de bestaande presentatie door hem te kopiëren en te editen. Je kunt gebruik maken van de bronnen uit de modules die wij los op de website hebben geplaatst onder bronnen. Tip: kijk ook eens bij Platform. Hier hebben andere docenten hun relevante bronnen toegevoegd. Uit ervaring blijkt dat sommige docenten ook bij het maken van een Prezi wat hulp kunnen gebruiken. Daarom leggen we je graag uit hoe je stap voor stap je eigen Prezi kunt maken.

Naar de uitleg