iconecht_home

Echt/onecht
lesmateriaal

Media en manipulatie horen bij elkaar. Films en televisieseries zijn niet alleen nagespeeld, maar ook in het nieuws en in reclames komen beelden en situaties voor die echt lijken, maar het niet zijn! In de module Echt/onecht komen leerlingen in aanraking met de begrippen fictie/non fictie en de kracht van de verleiding in reclame-uitingen.

Heb je zelf  interessante bronnen bij het onderwerp? Deel ze dan op het platform!

 

Te downloaden materialen

icon_pdf

Module 4: Echt / Onecht


Bronnen bij
de module

Prezi: Echt/Onecht

In de Prezi behorende bij de module Echt/Onecht vind je verschillende bronnen, voorbeelden en filmpjes om je lessen mee te geven. Voor de vier lessen in de module heb je maar één Prezi nodig! Zowel de theorie als de uitleg van de bewerkingsprogramma’s worden erin uitgelegd. De Prezi is gericht op de leerlingen en is dus direct in te zetten in de les.

 

Stap voor stap een prezi maken

Maak je liever je eigen Prezi?  Natuurlijk ben je vrij hier je eigen invulling aan te geven met gebruik van je eigen bronnen. Of misschien wil je iets toevoegen aan de bestaande presentatie door hem te kopiëren en te editen. Je kunt gebruik maken van de bronnen uit de modules die wij los op de website hebben geplaatst onder bronnen. Tip: kijk ook eens bij Platform. Hier hebben andere docenten hun relevante bronnen toegevoegd. Uit ervaring blijkt dat sommige docenten ook bij het maken van een Prezi wat hulp bij kunnen gebruiken. Daarom leggen we je graag uit hoe je stap voor stap je eigen Prezi kunt maken.

Naar de uitleg